Biografie


“Eigenlijk zou je twee levens moeten hebben: een om te leven,
en een om te schrijven. Die twee storen elkaar.”
(Tom Lanoye)

Voorjaar 1973. De zon schijnt. Het is dan ook zondag. Het is iets voor elf ’s ochtends.
Wim Vercauteren wordt geboren. Hij zal nooit een ochtendmens worden.

Al op zeer jonge leeftijd is Wim met taal bezig. Als peuter praat hij de hele dag al is er niemand die zijn taal begrijpt. Tijdens zijn kinderjaren maakt hij extra opstellen voor zijn juffen en meesters en in diezelfde periode worden een aantal eerste schrijfsels van Wim  gepubliceerd in het tijdschrift van de Aartselaarse chirogroep waarvan hij lid is.

Als Wim ouder wordt, komt het schrijven meer op de achtergrond te staan. Al zijn (vrije) tijd gebruikt hij voor de werking van de Chiro. Als leider en groepsleider in Chiro Echo, daarna als gewest- en verbondsleider en ten slotte als nationaal voorzitter van Chirojeugd Vlaanderen vzw, een engagement dat hij combineert met een job in de Bijzondere Jeugdzorg.

Al blijft hij tijdens die jaren en ook erna regelmatig woorden en zinnen neerschrijven, tot een volwaardig eindproduct kom het nooit. Van de beklijvende roman, het verrassende theaterstuk, het grappige kinderboek, alsook de poëziebundel waar hij zelfs al een titel voor heeft verzonnen, komt niets terecht. Wim werkt enkel de cursussen voor zijn leerlingen af.

In 2015 beslist Wim om zijn schrijfambities ernstiger te nemen en schrijft zich in voor een opleiding bij Creatief Schrijven vzw. Na het basisjaar vervolgt hij zijn traject in de SchrijversAcademie. Tegelijk volgt hij ook een opleiding ‘schrijven van toneelteksten’ bij dezelfde organisatie.

Wim werkt nu aan een eerste roman.