Wartaal gaat aan de slag met ‘Sprookje’ op de Gentse Feesten

‘En je bent er niet,’ zingt Ward van Wartaal. Een vreemde en verrassende gewaarwording als je eigen woorden plots een ander leven krijgen door het muzikale jasje dat er iemand anders zorgzaam heeft omgelegd.

Het begon in het voorjaar met de wedstrijd ‘Liefde voor lyriek 2017’. Ik stuurde (net voor de deadline) een liedtekst in. Niet zeker van mijn stuk en nogal aarzelend duwde ik op de verzendknop zodat ‘Sprookje‘ de wereld werd ingestuurd.
Eind mei een antwoord van An Leenders (directeur Creatief Schrijven vzw) dat me energie en vleugels gaf: ‘Juryleden Mira, Jonas Winterland en Robin Aerts hebben jouw inzending voor Liefde voor Lyriek geselecteerd. Dit betekent dat één van de groepen die in de halve  finale van de parallel lopende Nekka-wedstrijd staat muziek gaat componeren bij jouw woorden.’

Komende donderdag (20 juli) is het zo ver. Wartaal klimt om 16u op het Luisterplein van de Gentse Feesten op het podium van MuziekMozaiek om zijn halve finale van de Nekka-wedstrijd te spelen, en brengt daar ook Sprookje. Zeer benieuwd hoe dat gaat voelen. Ook wel een beetje zenuwachtig, maar wellicht minder dan Ward zelf.
Niet nodig, denk ik. Ik heb er alle vertrouwen in dat Wartaal zal doorstoten naar de finale (Cultuurmarkt te Antwerpen op 27 augustus). Kan toch niet anders? Sprookjes bestaan!